hoera! mijn eerste warme douche - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Arachne - WaarBenJij.nu hoera! mijn eerste warme douche - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Arachne - WaarBenJij.nu

hoera! mijn eerste warme douche

Door: arachne

Blijf op de hoogte en volg Arachne

26 Juli 2011 | Ecuador, Quito

WARM WATER
Een heugelijk feit: Ik heb vanmorgen mijn eerste warme douche gehad! =)
Ik ben er maar even wat langer onder blijven staan. In onze kamer hangt een bordje, met warm water tussen 6.00-8.30 en s avonds dan weer. Maar daar klopt helemaal niets van, want tot nu toe had ik geen enkele keer warm water gehad. Vind ik dat in Maleisie, of Zuid-Frankrijk niet zo erg, hier kan het 's morgens nog behoorlijk fris zijn.
En snak ik wel naar een warme douche. Er staat ook op dat bordje, 'utilice la cunatidad agua necesario en la duchas, sin hacer despedicio de esta', dus verbruik niet meer dan nodig. Maar vanmorgen had ik daar lak aan, want gisteren ben ik er met twee seconden weer onderuit gesprongen...

BUS
Ik ben zaterdagmiddag naar het oude centrum van Quito geweest met de bus. Ik dacht, ik moet me maar als een local gedragen, geen taxi dus. Ook al duurt dan dan allemaal even wat langer. In de bus betaal je niet meteen bij binnenkomst, maar als je al zit, komt er een jongetje van een jaar of 15/16 naar je toe, die vraagt waar je heen moet, en dan betaal je aan hem. Of pas als je uitstapt. De bus is ontzettend goedkoop, dus dat schelt weer.
In de bus zie je ook allemaal stickers: met
- la felicidad es Jesús
- Vida nueva en CHristo
- La Biblia - La regla para la vida.

Wel leuk om dat te zien.

INIDIGENA - COSTA BEVOLKING
Ook hoorde ik nog een prachtig gesprek tussen twee indígena-vrouwtjes in de bus.
De een had een paar dagen vakantie, dus vroeg de ander aan haar. Vas a la costa? Ga je naar de kust. Nooooooooo, no me gusta la costa. Ze hield absoluut niet van de kust. Ze ging mooi een paar dagen naar Peru. Wel grappig.
Want waar ik gek ben op het strand, en niet kan wachten om er heen te gaan, hield zij er helemaal nie tvan. Het schijnt dat de idígenas ook helemaal niet van de 'kustmensen'. Die werken volgens hen niet hard genoeg, feesten/luieren te veelop het strand, en hebben een veels te grote mond.
Ik ben benieuwd of de vooroordelen waar zijn...

KERKDIENST
Afgelopen zondag ben ik voor het eerst naar de kerkdienst hier geweest. Was een leuke dienst, die niet zo heel veel verschilde van die van ons in Nederland. Duurde wel wat langer, 2 uur en 15 minuten.. De dienst werd voorgegaan door een vrouw, (interessant voor mijn onderzoek!) die ook de preek deed. s avonds heb ik een cursus huwelijkspastoraar bijgewoond, dat als die avond als thema 'Vreemdgaan' had. Dat is hier natuurlijk erg aan de orde. Zelfs soms nog wel onder christenen. maar ik heb er zelf ook wel veel van geleerd. Voor mannen is het niet 'machismo' als ze er niet keerdere vrouwen op na houden, dus als ze zich eenmaal bekeren is dit een hele verandering in hun denkbeeld. Dat soms natuurlijk ook wel vele moeite kost. HEt schijnt dat de regering ongeveer 1 jaar terug hier ook een campagne is tegen begonnen, (tegen vreemdgaan). Wat behoorlijk dapper is, vind ik zelf. Ik moet alleen nog even achter de aan van die campagne aan.
Na de sessie, ben ik nog met de leiders en hun zoontje even wat wezen drinken (hele slappe koffie met melk:O) en eten (pan de colombia, met queso fresco en jam). maar volgens mij heeft mijn maag tegen die queso fresco geprotesteerd ;)...
Ik denk dat de Melk in de kaas niet gepasteriseerd was...

Dat was het voor nu!
Arachne

• 26 Juli 2011 - 14:36

Hadassa:

Haaaa chillie, douchen voel jd je altijd fijner van! Momenteel varen we op een roei boot door de grachten dus zal niet te lang reageren;) succes nog met t water verder en dikkee knuff x

• 26 Juli 2011 - 15:25

André:

Interessante update Arachne. Als al jouw dagen zo zijn heb je heel wat te processen. Ben benieuwd hoe Quito zelf ook is. Modern centrum zoals hier? Veel succes (en warm water..). God bless!

• 26 Juli 2011 - 17:01

Gert:

Hoi, hoi,

leuke update. Mooi ook om nu een beeld te hebben bij waar je nu zit. Het studentencomplex ziet er ool goed uit.
    Vandaag hebben we Mathias z'm kamer afgemaakt. Hij is er best wel trots op. Hij wilde jou foto's zenden met z'n mobiele telefoon. Trouwens, ook wel grappig....stond vanochtend een oude studiegenoot van je bij ons op de stoep. Ken je Jesse de Haan nog? Hij was samen met een vriend op een racefiets in de buurt en vond het leuk om even langs te komen: hoe het met jou en ons ging. Ik heb hem nog even gewezen op je weblog. Nou, de hartelijke groeten,
    je vader

• 26 Juli 2011 - 22:58

Wouter:

Ik zeg altijd maar zo:
    Un día sin una ducha de agua caliente es un día no se calienta vivía!

• 27 Juli 2011 - 14:30

Jelina:

Hey levensgenieter.. ach wat heerlijk een warme douche!! dat had je ook wel even nodig na al dat avontuur! leuk om je verhaaltjes te lezen. hoop dat je buik snel wat beter functioneert, wat een narigheid!! trouwens als je terugkomt woon ik in heerlen. dus plan maar een bezoekje :) veel liefs!

• 28 Juli 2011 - 10:15

Anita:

Meid wat een heerlijkheid dan he!
    Errug leuk om te lezen wat je nu weer hebt beleefd en zo.
    Geniet meis! x x x