bruiloft en bruiloften, appeltaart & Montanita - Reisverslag uit Montañita, Ecuador van Arachne - WaarBenJij.nu bruiloft en bruiloften, appeltaart & Montanita - Reisverslag uit Montañita, Ecuador van Arachne - WaarBenJij.nu

bruiloft en bruiloften, appeltaart & Montanita

Door: arachne

Blijf op de hoogte en volg Arachne

01 Augustus 2011 | Ecuador, Montañita

Hallo,

BRUILOFT
Je hebt bruiloften en bruiloften..
Je kon merken dat de mensen van deze bruiloft niet veel geld hadden.
Niet dat dat veel uit maakt, maar hun gezichten straalden ook niet zo erg..
Dat vond ik denk ik ook het schokkenste, maar volgens mij was ik de enige die dat schokkend vond. BLijkbaar schijnt dat hier wel redelijk normaal te zijn. Dat 'novios' niet heel erg blij kijken op hun eigen bruiloft.
Ze hadden ook al een kind en woonden al een aantal jaar samen, problemen in de familie e.d. Dus tjaah, dan is het normaal dat je niet heel erg blij kijkt op deze dag.
Een aantal opmerkingen:
- het was in een soort party tent, en aangezien het nogal (onverwacht)koud is s avonds in Quito op het moment, kon ik op een een gegeven moment bijna niet meer op mn voeten staan, omdat ze bevroren waren ;)
- neptaart. IK dacht allereerst vanuit de verte, dat is wel een fantastische taart! zo knap gemaakt, dat kan bijna niet.. En inderdaad dus niet want het was er één van plastic... Later werden er wel koekjes en snoepjes uitgedeeld. MAar geen taart aldus...
- klarinetstuk... Naar mijn idee was het dramatisch, want mn hele klarinet was natuurlijk helemaal koud weer geworden doordat die buiten stond(en dus veels te laag klonk).. Voor mij een nachtmerrie, maar de rest had het helemaal niet door.. .
De bruidegom pinkte volgens mij zelfs een traantje weg ;)
- DAnsen. Alle solteras en solteros (vrijgezellen) mochten om het bruidspaar heendansen, voordat hte bruidboeket de lucht in werd gegooid (en nee ik heb het niet gevangen ;)) Maar dat duurde wel een half uur of langer, erg leuk voor ons :) Wat minder voor degenen die al een mujer of hombre hadden...
- oja, de fotosessie met de familie gebeurde midden in de trouwdienst. Daar waar wij daar smiddags tijd voor uittrekken, gebeurd dat hier dus tussendoor...
- en na afloop kreeg ik iedereen een bord eten met een joekel stuk groot kip, aardappels en soort mais. Wat niemand bijna op kreeg, zoveel als er werd opgeschept...

APPELTAART & KOFFIE
Ik ging vrijdag bij de kinderen van mijn begekeider oppassen, en we hebben toen heerlijk Nederlandse appeltaart gebakken.
Zondag uit de kerk, heerlijk op z'n hollands dus koffie met appeltaart gegeten =) mjammie
Nu we het toch over koffe hebben, het is hier echt heeeeel moeilijk om lekkere koffie te vinden. DE meeste koffie is zo slap... vanmorgen had ik het echt even nodig (een koffietje), maar het was meer water dan koffie. Toch maar opgedronken..
Blijkbaar houden Ecuadorianen niet van sterke koffie...
Anders meto je café americano bestellen..
maar dat kan niet overal...

MONTANITA
Gisteraaf ben ik om 10 uur s avonds met de bus uit Quito vertrokken,. Vanmorgen om 10 uur stond ik uiteindelijk in Montanita =)
Wat prachtig is het hier. Surfwalhalla van Zuid-Amerika...
Ik heb hier een beetje zo'n Bali gevoel, met alle bambie huisjes, eettentjes, hangmatten e.d. Ik mis alleen de zon nog :O
De bustocht was ook wel weer een beleving,
de bus rijdt al voordat de laatste persoon is ingestapt (ook ik word er steeds behendiger in;)).. Bij het uitstappen geven ze je wel altijd netjes een hand, en ook helpen ze bij het dragen van de spullen.. Galant:)
Naarmate ik dichter bij Montanita kwam, verandere allereerst natuurlijk het landschap heel erg.. Van 3000 meter hoogte naar de kust. Ook de vegetatie is heel anders, dat kan per berg/vallei weer ontzettend verschillen. De ene heel groen, en als je de berg over bent, kan het weer ontzettend dor en droog zijn.
En ten tweede werd de kwaliteit van de bussen ook steeds minder. Er stapten ook bijvoorbeeld drie jongen in van een jaar of 17/18 met een zakje net gevangen vis, maar die mocht van de chauffeur de bus niet in.. Dus de vis werd op de trap gelegd... Waar vervolgens tientallen mensen omheen moesten stappen. Ik kon er wel om lachen.
D betaalmeneer in de bus roept telkens
VAYAAA VAYAAAA
lang voordat de laatste persoon al is ingestapt..

Maar, ik moet over een half uurtje klaar staan voor een surfsessie, dus ik ga me maar eens omkleden...
Verdere berichten volgen snel.. EN ik heb hier alleen nog maar een katholieke kerk gezien, mar misschien ga ik daar ook maar eens kijken :)
Voordat vogende week mijn lessen over PENTECOSTALISM beginnen, en de intervieuws ook... nu nog even van de zee genieten.
en heeeel veel lezen, want ik heb de hele bieb leeggeroofd in Quito;)
X

• 01 Augustus 2011 - 21:42

Jeanette:

Over die koffie: Volgens bezoekers van dit huis drinken wij onze koffie afgrijselijk sterk, dus misschien hebben wij je wel een verkeerde koffie-opvoeding gegeven. Maar wat is sterke koffie toch ontzettend lekker.
    Ik zal morgenochtend aan je denken als ik de eerste geur ruik van de koffie die papa altijd zet als ik..ja in de vakantie mag dat, nog in bed lig.
    En over alle andere dingen: Geniet, wees voorzichtig en alert.
    Liefs mama

• 02 Augustus 2011 - 05:05

André:

Je zou verwachten dat Z.A. koffie sterke koffie is... Je hebt veel interessants te vertellen. Vooral de clarinet sprak me wel aan ;-) Ken je Spongebob? Misschien dat dan het beeld van Octo ook bij je op komt... Ik wens je veel succes met alles, en het nodige plezier er bij! Groetjes uit Alphen ad Rijn.

• 03 Augustus 2011 - 16:30

Ani:

Lieve darling! Wordt het geen tijd voor wat nieuwe foto's??? :)))))
    hahahha slappe koffie met plastictaart wat wil je nog meer schatje??
    zorg goed voor jezelf!!!!!xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 04 Augustus 2011 - 07:14

Anita:

Ahh heerlijk toch, plastic taart, slechte koffie(te ver om ff een bakkie bij mij te halen;) hahaha) en een koude klarinet! Wauw! een berg naar mij vernoemt, wat een eer LOL!
    Hoop dat je lekker gesurfd hebt en voor je volgende reis een tip: mn broertje nam altijd zo'n eigen koffie gevalletje mee met verse bonen die hij dan in zo'n maalgevalletje ter plekke maalde en zette zo overal een lekker pittig bakkie. Pas goed op je zelf en geniet! xxx